Hrvatski Telekom pruža 5G mrežu za riječki kontejnerski terminal

Autor: Redakcija
event 31.07.2024.
Foto: Shutterstock

Vrijednost ukupne investicije je 380 milijuna eura, a sam projekt proglašen je projektom od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku.

Hrvatski Telekom najavio je postavljanje 5G mreže za novi kontejnerski terminal u Rijeci, smješten u sjevernom Jadranu. Očekuje se da će terminal, koji je još u izgradnji, početi s radom sljedeće godine.

Kako je priopćeno iz HT-a prošlog tjedna, mobilnog operatora odabrala je tvrtka Rijeka Gateway d.o.o. – lučka operativna tvrtka koju su osnovali A.P. Moller-Maersk i ENNA Group – za opskrbu najsuvremenijom 5G infrastrukturom za novi objekt. Time bi to postao jedini terminal u ovom dijelu Europe s dizalicama na daljinsko upravljanje.

Iako tvrtka nije otkrila financijske detalje ugovora, naglasila je da će APM Terminals, podružnica Maersk grupe odgovorna za upravljanje bežičnim povezivanjem u više od 70 luka diljem svijeta, implementirati ovaj novi operativni model. Projekt u Rijeci uključivat će prijelaz s trenutne 5G NSA arhitekture na napredniju 5G SA arhitekturu, čime će ovaj terminal biti prvi koji će koristiti privatni sloj javne mreže Hrvatskog Telekoma.

Ovaj razvoj označava još jedan značajan napredak u integraciji 5G tehnologije u pomorski sektor.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava