Oppo i Ericsson sklopili sporazum o uzajamnom licenciranju 5G patenata

Autor: Redakcija
event 18.07.2024.
Foto: Shutterstock

Osim toga, Oppo i Ericsson će poslovno surađivati ​​na brojnim projektima vezanim uz 5G, uključujući testiranje uređaja, angažman kupaca i marketinške aktivnosti.

Oppo i Ericsson sklopili su globalni sporazum o uzajamnom licenciranju patenata za 5G, otkrile su tvrtke 15. srpnja. Prema ovom višegodišnjem dogovoru, Oppo će plaćati tantijeme za uporabu 5G tehnologije u svojim nadolazećim uređajima, dok će obje tvrtke surađivati ​​na testiranju uređaja i marketinškim inicijativama.

Feng Ying, Oppoov direktor za intelektualno vlasništvo, naglasio je da ovo partnerstvo predstavlja značajan korak za tvrtku jer ima za cilj izgraditi robustan portfelj intelektualnog vlasništva (IP). Izrazio je optimizam glede rješavanja svih budućih sporova oko intelektualnog vlasništva kroz “prijateljske pregovore koji poštuju vrijednost patenata”.

Iz Ericssona kažu da će licencni ugovor s tantijemama omogućiti tvrtki “daljnja ulaganja u temeljne komunikacijske tehnologije”.

Ova objava uslijedila je nakon nedavne nagodbe između Oppoa i Nokije u vezi s njihovim sukobom oko 5G patenata. Trenutačno stanje karakterizira val obnovljenih ugovora o partnerstvu, budući da je Nokia također proširila svoju suradnju sa Samsungom, Honorom i Appleom u pogledu uređaja koji koriste mobilnu tehnologiju sljedeće generacije.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava