Samsung uvodi konkurenciju Apple Watchu

Autor: Redakcija
event 15.07.2024.
Foto: Shutterstock

Samsung je u srijedu predstavio svoj Galaxy Ring, čime je obilježio debi tvrtke u segmentu „pametnih prstena”. Cilj je poboljšati integraciju Samsungovih proizvoda kao što su pametni telefoni i nosivi uređaji te pružiti značajke praćenja zdravlja kako bi se natjecali s Appleom na ovom rastućem tržištu.

Galaxy Ring, koji se iščekivao nekoliko mjeseci, lagani je uređaj opremljen senzorima za kontinuirano 24-satno praćenje zdravlja, kako je najavljeno na Samsungovom događaju Galaxy Unpacked prošlog tjedna u Parizu. Ova nova kategorija proizvoda dolazi u vrijeme kada se prodaja pametnih telefona stabilizira, ali potrošači dulje drže svoje uređaje, što potiče proizvođače da uvedu dodatne elektroničke proizvode.

Galaxy Ring proširuje Samsungov portfelj, nudeći uređaj koji prati zdravstvene metrike uz njegove postojeće pametne telefone i pametne satove. Posljednjih godina Samsung je istaknuo svoje zdravstvene aplikacije kao glavnu prodajnu točku za svoje proizvode, a Galaxy Ring je pozicioniran kao nadopuna njegovim pametnim satovima i pametnim telefonima, koristeći umjetnu inteligenciju za pružanje sveobuhvatnog pregleda zdravlja, potencijalno povećavajući prodaju u cijelom asortimanu proizvoda.

Ključne značajke i cijena

Galaxy Ring ima nekoliko mogućnosti praćenja zdravlja, uključujući:

  • Praćenje spavanja: Prati kretanje tijekom spavanja, latenciju spavanja, otkucaje srca i disanja te pruža analizu kvalitete sna.
  • Praćenje menstrualnog ciklusa: koristi temperaturu kože za pomoć u praćenju menstrualnog ciklusa.
  • Praćenje otkucaja srca: upozorava korisnike na neuobičajeno visoke ili niske brzine otkucaja srca i nudi provjere otkucaja srca u stvarnom vremenu.
  • Detekcija vježbnja: Identificira različite vježbe i aktivnosti.

Teži između 2,3 ​​grama i 3 grama, ovisno o veličini, Galaxy Ring dolazi u tri boje i ima trajanje baterije do sedam dana, s prijenosnom kutijom za punjenje (slično kao bežične slušalice). Uređaj će biti dostupan od 24. srpnja, s početnom cijenom od 399,99 USD.

Samsungova strategija ekosustava

Uz Galaxy Ring, Samsung je također predstavio Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra, a potonji je prvi “Ultra” model pametnog sata tvrtke namijenjen sportašima i ljubiteljima prirode. Ovi satovi uključuju nove senzore i značajke praćenja sportskih aktivnosti. Samsung je također otkrio svoje najnovije sklopive telefone, Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6.

Samsungova strategija s Galaxy Ringom je ojačati povezanost unutar svog ekosustava proizvoda. Primjerice, kada su povezani s pametnim satom, korisnici mogu obavljati radnje poput odgovaranja na pozive ili snimanja slika. Uparivanje Galaxy Ringa s pametnim satom i telefonom pruža detaljniju sliku zdravlja, posebno tijekom spavanja, prikupljanjem podataka iz više izvora. Trajanje baterije prstena također se produljuje kada se koristi s pametnim satom.

„Širenje ekosustava, posebno s integracijom AI tehnologije, poboljšat će podatke prikupljene s različitih uređaja, čineći digitalne pomoćnike učinkovitijima. Ovo sveobuhvatno i personalizirano iskustvo vjerojatno će potaknuti korisnike da izaberu uređaje jedne marke”, izjavio je Francisco Jeronimo, potpredsjednik IDC-a za istraživanje uređaja za Europu, Bliski istok i Afriku, za CNBC.

Samsung, kao i Apple, tijekom proteklih godina naglašava međusobnu povezanost svojih uređaja kako bi zadržao korisnike.

Komentari

Zainteresirani ste za jedan od treninga?

Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!

Markoja d.o.o.
Selska cesta 93
OIB: 10585552225

    Ispunite prijavu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku!



    Sve vijesti

    Podržava